Nya filmer

Jävla pappa

– en film om alkoholism, medberoende och föräldraskap

Filmen Jävla Pappa berör känsliga ämnen som vi sällan pratar om, men som är mycket vanliga i samhället; alkoholism och depression. Jävla Pappa är en timmes lång dokumentärfilm som handlar om Niklas, en deprimerad ung man, och hans alkoholiserade pappa, Leif, som står vilsna inför livet och relationen till varandra.

De gör som män alltid gör när de inte kan prata om sina känslor, de försöker bygga något. Ganska snart går det åt helvete, både med relationen och den husbil de försöker bygga, och de tvingas konfrontera sina känslor.

Målet med filmen har varit att skapa en samtalsgrund och igenkänning, så att människor med liknande erfarenheter kan få känna sig mindre ensamma, och ha något att utgå ifrån i samtal om sina egna erfarenheter.

Berättelsen om Niklas och hans pappa Leif lyfter frågor kring att prata om psykisk ohälsa, anhörigperspektivet och vilket ansvar en förälder har för sitt barn, och vice versa. Filmen lyfter även frågor om alkoholnormen och om mansrollen i flera generationer.

FILMFAKTA

Artikelnummer: 50724                Speltid: 60 min                               Ämnen: Svenska, Biologi/Kropp och hälsa: Alkohol och droger, Samhällskunskap/Familj och samlevnad
Produktionsår: 2023                     Målgrupp: Grundskola 7-9, Gymnasiet
Språk: Svenska, Svensk text         Ursprungsland: Sverige

Producerat av: We Have a Plan AB
Producenter: Kerstin Überlacker, Niklas Gyberg Ivarsson
Regi/foto: Niklas Gyberg Ivarsson

SunTower Entertainment © 2024

Skicka intresseanmälan


  Ditt namn (obligatorisk)

  Din epost (obligatorisk)

  Skola/Institution/Förening (obligatorisk)

  Ditt meddelande

  Här hittar du undervisningsstöd

  Ta mig dit

  This is a unique website which will require a more modern browser to work!

  Please upgrade today!